RSS

Sfaturi practice in bucatarie

15 Iun

sursa: http://delly.garbo.ro/articol/Lifestyle-culinar/3924/Sfaturi-practice-in-bucatarie.html

Fara sa vrem bucataria este uneori locul cel mai important dintr-o casa. In bucatarie se pregatesc tot felul de prajituri, dulceturi, cozonaci care ii vor impresiona pe membrii intregii familii. Bucataria nu este locul in care doar femeile gatesc ci si un loc in care si barbatii reusesc sa faca preparate culinare minunate (sa recunoastem ca uneori sunt mult mai priceputi decat o femeie).

Iti oferim cateva sfaturi practice pentru bucatarie :

Daca nu ai hota, nu uita sa deschizi geamul cat mai des pentru o buna aerisire a incaperii.

Pentru a indeparta mirosurile neplacute precum cele de ceapa, varza sau conopida poti face cateva improvizatii care te vor ajuta. Intre vas si capac se pune o panza in care s-a pus miez de paine si s-a impaturit bine. De asemenea poti pune in oala putin otet sau miez de paine.

Vasele din metal inoxidabil se spala cu apa fierbinte si detergent, in cazul in care au un strat de calcar depus se clatesc cu apa calda combinata cu otet.

Cratita in care se prajeste pestele, se curata, se spala si dupa ce se usuca se pune iar pe foc cu cateva frunze de ceai sau chiar cu zat de cafea. Astfel se reuseste indepartarea mirosului neplacut de peste.

Ai grija cu vasele de aluminiu. Inainte de a le folosi pentru prima oara spala-le cu apa, sapun si un pahar de lapte.

Dupa ce se dezlipesc etichetele de pe borcane sau sticle se freaca bine locul cu o ceapa taiata.

In cazul in care sare smaltul unor vase acestea trebuie sa fie inlocuite pentru a nu se produce intoxicatii.

Incearca sa folosesti vase sub presiune pentru ca mentin ingredientele sanatoase si nu se pierd nici vitaminele si sarurile minerale existente in alimente.

Petele de cafea se indeparteaza usor daca se spala locul respectiv imediat cu apa rece. Daca s-a uscat se spala cu apa sarata sau cu alcool (aproximativ o lingura de alcool la un litru de apa)

Petele de rugina de pe cutite se curata daca sunt frecate cu o ceapa pe care se pune si putin zahar tos.

Vasele care rezista mai mult la foc si se curata usor sunt cele inoxidabile, de ceramica.

Daca mancare este foarte sarata intrduceti in mancare un cartof curatat si taiat. Cand mancarea este gata acesta se indepsrteaza (resueste sa absoarba sarea).

Petele de ceai se curata imediat daca se sterg cu apa calda si lamaie.

Petele de vin se curata mai usor daca se presara sare.

Pentru petele de grasime, materialul se imbiba o zi in talc apoi se perie bine.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 15 Iunie 2012 în Gastronomice

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: