RSS

Beneficiile cafelei

02 Feb

Cercetătorii americani au stabilit că persoanele care beau maximum trei ceşti de cafea pe zi au un risc semnificativ mai mic de a face diabet. Licoarea care ne place atât de mult are rezultate spectaculoase şi în ceea ce priveşte prevenţia bolii Parkinson. S-a dovedit că cei care beau cafea regulat au un risc cu 80% mai scăzut de a face aceasta boală.

Cancerul de colon prezintă o incidenţă mai mică în rândul persoanelor consumatoare de cafea faţă de restul populaţiei. Două ceşti de cafea pe zi reduc riscul de cancer de colon cu 25%. Cifrele sunt îmbucurătoare şi în ceea ce priveşte ciroza hepatică şi litiaza biliară.

Şi stomatologia are un aliat în cafea, pentru că anumite componente care îi dau gustul au proprietăţi antiadezive şi antibacteriene, prevenind astfel apariţia cariilor dentare.

Cafeaua are şi efect psiho-stimulator. Îmbunătăţeşte timpul de reacţie şi vigilenţă şi, în plus, poate crea bună dispoziţie. De asemenea, ajută în cazul în care aveţi probleme cu memoria. În cadrul unui studiu s-a stabilit că persoanele care consumau cafea treceau mai uşor de teste, în comparatie cu cele care nu aveau acest obicei.

Cafeaua este benefică şi pentru sportivi sau persoanele active. Două ceşcuţe pe zi ameliorează durerile musculare de după o repriză de exerciţii fizice, după cum a demonstrat un studiu realizat de Universitatea Georgia din Statele Unite.

Însă cafeaua nu este benefică doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţe. În primul rând ajută la slăbire. Oferă metabolismului un impuls şi funcţionează şi ca un laxativ. În plus, reduce celulita, înlătură celulele moarte şi conferă părului strălucire şi sănătate.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 2 Februarie 2012 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: