RSS

Muşchi împănat de vacă sau viţel

01 Feb

Reţetă apărută în cartea 200 reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti scrisă de Kogălniceanu şi Negruzzi în anul 1841

Să iei muşchiul, să-l grijeşti frumos şi să-l sărezi. Apoi să iei o parte de oţăt şi două de apă. Pune vr-o câteva cepe, morcovi şi coajă de alămâie, două frunze de dafin şi piperiu întreg şi le fierbi bine, apoi le torni fierbinte peste muşchi. Îl acoperi şi-l lasă douăsprezece sau douăzeci şi patru ceasuri înăuntru, la răcoare.

Apoi iei muşchiul şi-l împănezi, făcând trei sau patru rânduri. Pe urmă iei ceapa şi morcovii şi le pui în tingire şi muşchiul deasupra.

Pui desupra jăratic şi-l laşi două ceasuri să fiarbă încet, până se rumineşte, apoi se toarnă o litră smântână peste muşchi si-l mai lasă un sfert de ceas la foc, până se rumeneşte sosul.

Apoi pui muşchiul în blid şi sosul desupra.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: